A NINTENDO ÁTALAKÍTJA IKONIKUS SOROZATAIT HOGY MÉG EGYEDIBB JÁTÉKÉLMÉNYT BIZTOSÍTSON JÁTÉKOSAINAK

Játssz mások által tervezett pályákon, vagy alkosd meg sajátodat a Wii U-ra megjelenő Super Mario Makerben.
LOS ANGELES, 2015. június 16. – Mario idén egy lenyűgöző mérföldkövet ért el a videojátékok történetében: már 30 éve a főhőse a Nintendo időtlen, Super Mario Bros. sorozatának. Az E3-on a Nintendo egy új, Super Mario Maker című résszel ünnepli Mario töretlen sikerét, ami csak egy, a rendezvény során bemutatott játékok közül, melyekben teljesen új külső, stílus és egyedi játékmenet kíséretében találkozhatunk a már ismerős karakterekkel. A játékosok új részeket láthatnak majd kedvenc sorozataikból, mint például a Star Fox, a Yoshi, az Animal Crossing, a Mario & Luigi, a Xenoblade és a Metroid, illetve megismerkedhetnek Bowser és Donkey Kong újratervezett, Skylanders figura változataival, amik amiiboként is használhatók a kompatibilis Nintendo játékokkal.

A 2015-ös los angelesi E3 nyitónapján vetített Nintendo Digital Event során a Nintendo bemutatta a közeljövőben megjelenő játékait, a 2015 második felében és 2016 elején debütáló címekre koncentrálva. A http://e3.nintendo-europe.com oldalra látogatva bármikor megnézheted a teljes Nintendo Digital Event prezentációt, az elkövetkezendő hónapokban pedig a Nintendo további információkat fog megosztani jövőbeli játékairól és kezdeményezéseiről.

Íme egy összegző a héten bemutatott új Nintendo játékokról és hírekről:
Wii U

  • Super Mario Maker: A Super Mario Bros. sorozat következő részében mindenki szabadjára engedheti a fantáziáját! A széria történelmében először, mások által készített pályákon játszhatsz, a Wii U GamePad segítségével pedig olyan egyszerű a pályatervezés, mintha egy papírlapra rajzolná A játékosok megkötések nélkül élvezhetik a Mario pályák végtelennek tűnő kínálatát mások találékonyságának köszönhetően világszerte. A játék ráadásul egy Keményfedeles Művészeti Könyvet is tartalmaz, ami 100 oldalon keresztül mutatja be a Super Mario Maker határtalan lehetőségeit. A Nintendo két speciális Mario amiibo figurát is kiad, melyből az egyik a limitált kiadású szoftver csomag része lesz, az eredeti Super Mario Bros. 30. Évfordulójának megünneplése alkalmából. A GamePadhez érintve ezek az amiibo figurák egy Big Mushroom erősítőt adnak a pályához, amit felszedve Mario óriásira nő és képes darabokra zúzni a blokkokat minden irányban, illetve a retro filtert húz a játékra, a régi katódsugárcsöves televíziók képét idézve. Ezeken kívül más amiibo figurák is kompatibilisek lesznek a Super Mario Makerrel az új Mystery Mushroom tárgyon keresztül. Ezt felszedve Mario képes más karakterek alakját felvenni, mint Link, Kirby, vagy Wii Fit Trainer, teljes karakter animációkkal és hangokkal kiegészülve. Ezek a karakter kosztümök a 100 Mario Challenge mód teljesítésével nyithatók meg, illetve egyes ruhák a megfelelő amiibo figura GamePadhez érintésével is előhozhatók. A Super Mario Bros. évfordulóval egy időben, a Super Mario Maker és a 30. Évfordulós amiibo szeptember 11-én fog megjelenni.
  • LetsSuperMario.com weboldal: A Super Mario 30. Évfordulójának megünneplését folytatva arra bíztatjuk a rajongókat világszerte, hogy készítsenek saját “Let’s Super Mario” videókat, melyben kifejezik a legendás sorozat iránti szeretetüket. A videók egy külön oldalon küldhetők be (http://www.LetsSuperMario.com) mától és talán még a Ninteno weboldalán is megosztásra kerülnek majd. Legyen egy dal, egy tánc vagy egy emlékezetes pillanat újraélése, a Nintendo szeretné kifejezni a tiszteletét Super Mario felé a rajongók kreativitásának bemutatásával. A Nintendo azon céljának szellemében, hogy mindenki arcára mosolyt varázsoljon termékeivel, a Let’s Super Mario 30. Évfordulós videókból befolyt reklámbévétel teljes összegét az Operation Smile alapítványnak fogja adományozni, akinek célja a nyúlszájtól és farkastoroktól szenvedő gyermekek gyógyítása és boldoggá tétele. További információkért látogass el a www.operationsmile.org oldalra.
  • Star Fox Zero: Fox, Falco, Peppy és Slippy visszatér egy teljesen új kalandban! A játékosok egy Arwing űrhajót irányítva játszhatnak a TV képernyőn, miközben a GamePad kijelzőjén pilótafülke nézetből célozhatnak és lőhetnek a giroszkóp segítségé A két nézőpont teljesen más élményt nyújt és felszabadítja a TV képernyőjét a teljesen új távolsági mód filmszerű pillanataira. A 2015 negyedik negyedévére tervezett megjelenésű Star Fox Zero keretében az Arwig űrhajó egy új Walker átalakulást kap, bemutatkozik egy új Gyrowing jármű, illetve a Landmaster Tank is visszatér.
  • Skylanders SuperChargers az Activisiontől: Donkey Kong és Bowser egyaránt feltűnik majd mint vendégszereplő a legújabb Skylanders játékban, saját járművekkel és mozdulatokkal kiegészülve, melyek kiválóan példázzák a videojátékok univerzumában eltöltött több, mint 30 évü Ráadásként a Turbo Charge Donkey Kong és a Hammer Slam Bowser Skylanders Supercharger karakterek amiibo figuraként is használhatók a kompatibilis Nintendo játékokkal, így a talpazatuk elcsavarásával a játékosok egyszerűen tárolhatják rajtuk mindkét játék mentését. A játék várhatóan szeptember 25-én fog megjelenni.
  • Just Dance 2016 a Ubisofttól: A Just Dance 2016 minden idők legkelendőbb zenés sorozatának legújabb epizó Az október 23-án Wii U és Wii platformra is megjelenő játék olyan előadők számait fogja tartalmazni, mintJason Derulo, Meghan Trainor és Lady Gaga, a Wii U játékosok idén pedig akár az ingyenes Just Dance Controller alkalmazással is beszállhatnak a buliba.
  • Xenoblade Chronicles X: Az űrlények és a megmaradt emberek között zajló intergalaktikus háborúban a játékosok a túlélésért küzdenek, miközben egy ismeretlen bolygó hatalmas területeit fedezik fel. A játékosok a “Skells” névre hallgató felfegyverzett robotokkal eljuthatnak bárhová, szabadon alakíthatják Art nevű védekező és támadó képességeiket, hogy még hatákonyabbá tegyék stratégiájukat és még gyorsabban iktassák ki ellenfeleiket. A játék 2015 decemberében fog megjelenni.
  • Animal Crossing: amiibo Festival: Az Animal Crossing amiibo figurák és kártyák megkapják saját parti játékukat! A játékosok célja, hogy mindenkinél több Boldogság Pontot gyűjtsenek össze a játék végére ebben dinamikus társasjáté A tábla ugyan megmarad, de a mezők helyzete és a környezet mindig változik attól függően, milyen hónapot választunk a játékra. Ahogy más Animal Crossing játékokban, a játékosok itt is vásárolhatnak fehér répákat, majd taktikusan eldönthetik mikor adják el őket, hogy aztán nagyot szakítsanak vele. A 2015 negyedik negyedévére tervezett megjelenésű Animal Crossing: amiibo Festival egy csomag formájában jelenik majd meg, ami tartalmazni fogja a játékot, két amiibo figurát és három amiibo kártyát.
  • Genei Ibun Roku #FE (nem végleges cím): Egy modern Tókióban fiatalok gyűlnek össze, hogy egy felejthetetlen kaland részesei legyenek, egy alternatív világból érkezett hősök oldalá Ez a teljesen új, ATLUS által fejlesztett RPG tele van a népszerű Fire Emblem sorozat elemeivel. A fény és sötétség világa közt küzdve, ezek a fiatal hősök készen állnak, hogy szembeszálljanak minden kihívással. A játék 2016-ban fog megjelenni.
  • Mario Tennis: Ultra Smash: A Mushroom Kingdomban megrendezett tenisz meccseken akár négy játékos is részt vehet. A magas labdák lecsapására szolgáló Jump Shot, vagy a karaktereket óriásokká változtató Giant Mushroom elemekkel a Mario Tennis teljesen újjászületik, a játékosok pedig még agresszívabban vadászhatnak a labdá A játék 2015 negyedik negyedévében fog megjelenni.
  • Yoshis Woolly World: Gyűjtögess, működj együtt és gondolkodj Yoshival egy teljesen fonálból, nemezből és más szövetből, illetve textilből készült világban! A kilógó fonalak felgöngyölítésével váratlan felfedezéseket tehetsz, az új Moto Yoshi, Mole Yoshi és Sky Pop Yoshi átváltozások pedig még változatosabbá teszik a játékot, miközben a platformer kalandok közben a játékosok igyekeznek megtalálni minden rejtett kincset. A támogatott amiibo figurák GamePadhez érintésével új mintázatot adhatunk Yoshinak, míg az új Yarn Yoshi amiibokkal egyszerre két Yoshit irányí Az első kooperatív Yoshi alkotás egy Mellow módot is tartalmaz, mely szárnyakat ad Yoshinak arra az esetre, ha valaki csak kincsekre szeretne vadászni, vagy egyszerűen kezdő és szeretné először kitapasztalni a játékot. A játék június 26-án fog megjelenni.

 

Nintendo 3DS

  • The Legend of Zelda: Tri Force Heroes: Három játékosnak más-más Link szerepét magára öltve kell összefognia, majd megoldania az útjába kerülő fejtörőket és legyőznie a hatalmas főellenfeleket a pályá A játék a The Legend of Zelda: A Link Between World felülnézetes kameraállását és megjelenését viszi tovább, a játékosoknak pedig egy életerőn osztozva kell csapatként együtt dolgoznia. A Linkek egymásra állva Totemet alkothatnak, ebben a formában pedig új helyszíneket fedezhetnek fel, fejtörőket oldhatnak meg és ellenfeleket győzhetnek le, a különböző ruházatokkal ráadásául más-más képességre tehetnek szert. A játék 2015 negyedik negyedévében fog megjelenni.
  • Pokémon Super Mystery Dungeon: A játékos a 20 választható Pokémon egyikévé alakul, majd egy kizárólag a 720 ismert, köztük Legendás és Misztikus Pokémon által is lakott világ felfedezésére indul. A játék több órányi újrajátszhatóságot tartogat a véletleszerűen generált helyszínekkel, így a játékosok sosem fogják ugyanazt a területet kétszer bejárni, miközben kibogozzák a történet kusza szálait és titkait. A játék 2016-ban fog megjelenni.
  • Animal Crossing: Happy Home Designer: Az Animal Crossing sorozat kedvenc tevékenysége külön játékot kap! Az eddigieknél még több lehetőséggel, a játékosok megtervezhetik a több száz állatka otthonának belsejét, külsejét és akár kertjét is. Kiválaszthatják hova helyezik otthonukat, majd válogathatnak a különböző háztípusok, ajtók, kerítések és tetőszínek között, mielőtt belevágnának a berendezé A kompatibilis amiibo karakter kártyák elhozzák a játékba kedvenc Animal Crossing karaktereidet különálló személyiségükkel és igényeikkel együtt, a játék megjelenésével egy időben, vagyis október 2-án. Ugyanezen a napon egy csomag is kapható lesz, ami tartalmazni fogja a játékot, egy amiibo kártyát, illetve egy Nintendo 3DS NFC író-olvasó egységet.
  • YO-KAI WATCH: A Japánban több millió eladott példánnyal büszkélkedő és már-már kultúrális jelenségnek számító játék keretében végre az európai játékosok is megismerkedhetnek a több száz, olykor aranyos, olykor ijesztő és általában csintalan Yo-kai lé A játékosok Yo-kai órájukkal kutathatnak Yo-kai lények után, akikkel összebarátkoznak majd csapatot alkotva szállhatnak harcba más Yo-kaiokkal. A játék 2016-ban fog megjelenni.
  • Fire Emblem Fates: A sorozat új része két változatával két lehetőséget nyújt a játékosoknak: szembeszállnak az ellenséges erőkkel, vagy csatlakozznak hozzájuk és belülről próbálják megváltoztani ő A sorozat történetében először, a játékos a főhős bőrébe bújva egy egész hadsereget irányíthat, miközben azon vívódik, melyik utat válassza: segítse vérrokonait, vagy azt a családot, ami felnevelte. A játék 2016-ban fog megjelenni.
  • Mario & Luigi: Paper Jam Bros.: Paper Mario könyvéből kipattanva a Mario & Luigi bizar világában találja magát, ami mókás és veszélyes helyzetekhez vezet. Légy a Mario, Luigi és Paper Mario szupercsapat vezetője, teljesíts küldetéseket, győzz le ellenfeleket és fedezd fel ezt a két egyedi világot a Mario & Luigi sorozat új, vidám epizódjá A játék 2016 tavaszán fog megjelenni.
  • Hyrule Warriors: Legends: A Nintendo 3DS család tagjaira látogat a Wii U-s Hyrule Warriors! A hordozható verzióban a The Legend of Zelda: The Wind Waker inspirálta új sztorielemek és karakterek várják a játé Az új funkcióknak köszönhetően a játékosok még hatékonyabbá tehetik stratégiáikat és egy szempillantás alatt válthatnak a karakterek között, miközben felfedezik Hyrule legismertebb tájait. A játék 2016 első negyedévében fog megjelenni.
  • Metroid Prime: Federation Force: Akár négy játékos csatlakozhat helyi kapcsolaton vagy interneten keresztül, hogy teljesítse a különböző kooperatív küldetéseket ebben a belsőnézetes sci-fi kalandban, ami a Metroid Prime univerzimban játszó A játékosok egy mecha ruhát felöltve, csapatként dolgozva tisztítják meg az ellenfelek uralta bázisokat és teljesítenek különböző feladatokat. A küldetések után hat játékos összecsaphat a Metroid Prime: Blast Ball 3-3 elleni meccseiben is, ahol a cél, hogy fegyvereddel az ellenfél kapujába juttasd a labdát. A játék 2016-ban fog megjelenni.

 

Ráadásként egyes Nindie fejlesztők exkluzív tartalmakkal és bejelentésekkel készültek a Nintendo Treehouse: Live adásra az E3 hetére, olyan címeket beleértve, mint a Runbow (13AM Games), a FAST Racing Neo (Shin’en) és a Typoman (Headup Games and Brainseed Factory) Wii U-ra, SteamWorld Heist (Image & Form) Nintendo 3DS-re, és a Mutant Mudds Super Challenge (Renegade Kid) Wii U-ra és Nintendo 3DS-re.
A játékokkal kapcsolatos részletekért, a Nintendo Treehouse: Live programokért és más E3-mas Nintendo tevékenységekárt látogass el a http://e3.nintendo-europe.com oldalra.