10 MILLIÓ NINTENDO SWITCH KELT MÁR EL VILÁGSZERTE

Annak ellenére, hogy a konzol márciusban jelent meg, egy olyan hónapban, amire általában nem időzítik a fejlesztők otthoni konzolok piacra dobását, és az idei ünnepi szezon is még javában tart, a Nintendo Switch  már most is több, mint 10 millió eladott példánnyal büszkélkedhet világszerte – derült ki a Nintendo belső eladási statisztikáiból.

A Nintendo Switch az első olyan otthoni játékkonzol, amit a TV-n is lehet használni, de magunkkal is vihetünk, így a kedvenc játékainkat bárhol, bármikor és bárkivel élvezhetjük. Mivel minden Nintendo Switch konzol tartozéka két Joy-Con kontroller is, a kompatibilis többszemélyes játékok esetén nagyon egyszerűen megosztható az élmény barátainkkal és családunkkal* már az alapcsomag vásárlása esetén is.

A konzol hatalmas játékválasztékából már két játék is kiemelkedett, mint a valaha volt legnépszerűbb játékok közé tartozóak: a Super Mario Odyssey és The Legend of Zelda: Breath of the Wild, utóbbi elnyerve az Év Játéka díjat a The Game Awards-on, világszerte osztatlan sikert aratva és bezsebelve a kritikusok elismerését is. De ezek mellett a számos többszemélyes sikerjátékkal, mint a Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 és ARMS, melyek online** vagy helyben is játszhatóak, és az egyre bővülő kínálattal külsős fejlesztők által készített játékokból, mint a Mario + Rabbids Kingdom Battle, FIFA 18, Rocket League, L.A. Noire, The Elder Scrolls V: Skyrim, Golf Story és a Stardew Valley, a Nintendo Switch tényleg egy olyan konzol, ami mindenféle játékos igényeit képes kielégíteni.

Végtelenül örülünk, hogy a rajongók Európa- és világszerte élvezik a Nintendo Switch nyújtotta exkluzív játékélményeket, legyenek azok a legújabb kalandok Super Marióval vagy Linkkel, vagy akár különleges, újító játékok, mint a 1-2-Switch, ahol a játékosok egymás szemébe néznek a képernyő helyett,” mondta Satoru Shibata, a Nintendo Európa elnöke.

Már az idei évben is rengeteg játék jelent meg a konzolra, amik között mindenki megtalálhatta a kedvére valót, de a Nintendo Switch tulajdonosok a 2018-as évet is izgatottan várhatják a jövőre megjelenő játékok egyre bővülő listára tekintve, melyek között megtalálhatjuk például a Nintendo által kiadott Kirby Star Allies-t, Bayonetta 2-t, Dragon Quest Builders-t és egy új Yoshi-játékot, továbbá külsős fejlesztők termékeit, mint a Wolfenstein II: The New Colossus a Bethesda-tól, Mega Man 11 a Capcomtól, PROJECT OCTOPATH TRAVELER (munkacím) a Square Enixtől, Shovel Knight: King of Cards a Yacht Club Games-től és a Morphies Law a Cosmoscope-tól.

 

A Nintendo Switch 2017. március 3-ai megjelenése óta több, mint 10 millió példányban kelt el. Már most is elérhető rajta olyan díjnyertes játékok sora, mint a The Legend of Zelda: Breath of the Wild vagy a Super Mario Odyssey, de 2018 során is rengeteg új élmény érkezik majd a konzolra. 

 

Megjegyzések:

*További játékok, konzolok és kiegészítők lehetnek szükségesek a többszemélyes játékhoz (külön vásárolhatóak).

**Nintendo Account szükséges. Az online szolgáltatások és funkciók, beleértve az online játékot is, ingyenesek a Nintendo Switch Online Service 2018-as megjelenéséig.